Közélet

Több, mint 400 milliót nyert lottón a vádlott

F. Attila százmillióért vásárolt szelvényeket egy budapesti lottózóban. A férfi más alkalmakkor is tízmilliókat költött a játékra - tudta meg a Bors.

Dr. Berényi András, az első rendű vádlott ügyvédje a Borsnak tobábbi részleteket is elárult az F. Attila és társai ellen indított büntetőügy hátteréről. A jogi képviselő a lapnak megerősítette: ügyfele valóban nagyobb összegeket költött lottózásra. “2012 májusában egy alkalommal többekkel együtt százmillió forintért vett szelvényeket a skandináv lottón. Készpénzben, egy táskában vitte be a pénzt az üzletbe, az egyik terminál fél napon keresztül nyomtatta a négy kartondoboznyi lottószelvényt. Utána egyesével kellett megnézni az összeset. Az egyik telitalálatos volt, 411 milliót ért” – tájékoztatott Dr. Berényi András, aki hozzátette: védence többször is tízmilliókat invesztált a szerencsejátékba, de nem csak a skandináv, hanem az ötös és hatos lottón is játszott. Több alkalommal egyetlen találat hiányzott a főnyereményhez. Az ügyvéd szerint F. Attila pozitív mérleggel jött ki a lottózásból: a vádirattal ellentétben körülbelül háromszázmilliót játszott el, de hatszázmilliót nyert.

“Nem volt szerelmi kapcsolata a másodrendű S. Angelikával, aki nem használt jogosulatlanul banki adatbázisokat ügyfelek toborzásához. László pedig sohasem adta ki magát Attilának, hogy „helyettesítse”. Erről írás­szakértői bizonyíték is van” – mondta el a lapnak a jogi képviselő.

A vád szerint F. Attila és társai magas hozamú befektetéseket ígértek, de pénzügyi tevékenységet nem folytattak, cégük piramisrendszerben működött. F. Attila és ikertestvére, F. László, illetve társaik ellen csalás miatt folyik büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik