Közélet

Rejtélyes drog juttatott tizenöt embert kórházba Budapesten

korhaz(960x640).jpg (kórház, )
korhaz(960x640).jpg (kórház, )

A betegek közül többen súlyos tüneteket mutattak, voltak, akik intenzív ápolásra szorultak.

Tizenöten kerültek kórházba a napokban egy új, eddig ismeretlen szintetikus kábítószer miatt Budapesten – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteken az MTI-vel. A betegek közül többen súlyos tüneteket mutattak, voltak, akik intenzív ápolásra szorultak.

Az ÁNTSZ-hez eljutott információk szerint a betegek egymástól függetlenül kékes-zöldes színű tablettát vettek be egyben vagy porítva. Mindegyiken egy – az “ismert közösségi oldalra utalő” – “F” betű volt.

Az eset kapcsán az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: az egészségre rendkívül káros, pszichoaktív hatást kifejtő szer az elmúlt időszakban jelent meg a kábítószert, illetve dizájner drogokat fogyasztók körében. Az anyag emberi szervezetre gyakorolt hatása rendkívül káros, már több, orvosi beavatkozást igénylő rosszullét történt az ország több pontján.

Azt írják, a veszélyes szer megjelenésére való tekintettel a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a komponens piaci jelenlétét visszaszorítsa. Hozzátették ugyanakkor, hogy megelőző, felderítő munkájuk mit sem ér, ha a kábítószer-fogyasztók nem törődnek a rájuk leselkedő halálos veszéllyel, ezért azt kérték: az emberek tartózkodjanak mindennemű kábítószer fogyasztásától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik