Közélet

Bányatóban keresik az eltűnt Rinyu Patrikot

elrabolt fiú (Array)
elrabolt fiú (Array)

A nyomozók valószínűleg már egy drónnal is átnézték a területet, bízva abban, hogy így jobban átlátják a terepet.

Csónakokkal fésülték át a gyáli bányatavakat, és keresőkutyával járták végig a partot a speciális mentők néhány napja, amelynek közelében lassan egy hónapja eltűnt a 19 éves Rinyu Patrik. “Hosszú ideig eveztek a vízen a mentők, láthatóan nagyon kerestek valakit, de úgy láttam, nem jártak sikerrel” – mesélte a neve elhallgatását kérő pecás a Blikknek,

A lap információi szerint a nyomozók már egy drónnal is átnézték a területet, bízva abban, hogy így jobban átlátják a terepet, és megtalálhatják a fiút. De vizsgálják azt a szálat is, amely egy kamionoshoz kapcsolódik. Patrikot ugyanis eltűnése előtt egy magát ukránnak valló férfival hagyta jó barátja. Bár a fuvarost az egyik gyáli telephely térfigyelő kamerája felvette, a férfi azóta elhagyta Magyarországot.

Az ügyvéd szerint a rendőrségnek megvannak a maga eszközei arra, hogy utolérjék a férfit akkor is, ha már külföldön van. “Nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében, jogsegély igénybevételével elindulhat az adatgyűjtés, az információszerzés, a tanúk meghallgatása, esetleg a gyanúsítotti kihallgatás is – magyarázta Magyar György ügyvéd, aki hangsúlyozta: ez csak egy lehetséges szál, amit a nyomozóknak vizsgálniuk kell, hiszen ezer és egy oka lehet annak, hogy eltűnt a fiú”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik