Közélet

Tizennégyezer forintért ölt brutálisan a somogyi fiú

viszi gyilkosság (Array)
viszi gyilkosság (Array)

A fiatal gyilkos tizenötször sújtott le az asszony fejére egy viperával.

Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítanak bíróság elé hamarosan egy fiatalt, aki viperával támadt egy idős asszonyra a Somogy megyei Viszen tavaly novemberben. A rendőrség múlt héten közölte: az ügyben befejezték a nyomozást, az ügyészség pedig kedden arról tájékoztatott, hogy már vádat is emeltek.

Az ügyészségi közleményből kiderül, a gyilkosság idején mindössze 18 éves viszi fiú sportfogadásokból és alkalmi munkákból élt. Új életet akart kezdeni, elutazni, ehhez azonban pénzre volt szüksége. Eldöntötte, hogy egy 70 éves helyi asszony vagyonát szerzi meg.

A fiú maszkkal a fején, kezein zoknikkal, egy 60 centiméter hosszú, egykilós viperával felfegyverkezve ment a házhoz. Bemászott az udvarra és lekapcsolta a biztosítékot, így akarta kicsalni az épületből idős áldozatát. Az ügyészség beszámolt arról is, hogy a fiatal csaknem tizenötször sújtott le a fejére, igen nagy erővel. A nő a helyszínen meghalt.

Miután végzett áldozatával, átkutatta a házát. Mint kiderült, összesen 14 ezer 500 forintot sikerült szereznie. Elmenekült, viperáját pedig három részre szedte és külünböző helyeken eldobta. Az egyik darabot egy kútban találták meg a nyomozók.

A fiú előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott vele szemben.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik