Közélet

Tizenhat év után elkapták a domaszéki taxisgyilkost

domaszéki taxisgyilkosság (Array)
domaszéki taxisgyilkosság (Array)

A férfit európai elfogatóparancs alapján keresték, végül a német rendőrök kapták el.

Elfogták a rendőrök egy 1998-ban elkövetett gyilkosság gyanúsítottját Németországban – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden. A balatonmáriafürdői férfira – akit európai elfogatóparancs alapján kerestek – április 23-án csaptak le a külföldi egyenruhások.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozók 16 és fél évvel a gyilkosság után szereztek olyan információkat, amelyek alapján a bíróság elrendelte a már említett elfogatóparancs kibocsátását. “A magyar és a német hatóságok megteszik a szükséges intézkedéseket a férfi mielőbbi átadása érdekében” – írják.

A gyanú szerint T. Roland 1998 szeptemberében végzett egy taxisofőrrel Domaszéken. Emberölés miatt kell felelnie.

A Zsaru magazin emlékeztet: az elhagyatott kocsira a Bonyhádhoz közeli Határ-patak partján találtak rá vadászok. A bordó színű Daewoo Nexia utasterében dulakodás nyomai, vérnyomok látszódtak, ezért értesítették a rendőrséget. A nyilvántartások szerint az autó akkor egy 39 éves szegedi taxisé volt, aki előző este 8 órakor indult dolgozni. Kollégái nem sokkal éjfél előtt még látták a kocsijában az újszegedi droszton. A helyszínen talált nyomok alapján a rendőrség emberölés miatt indított eljárást. A holttest csak október 9-én került elő, Domaszék határában bukkantak rá, vagyis 151 kilométerre onnan, ahol autóját megtalálták.

“A gépkocsi bűnügyi szemléje során talált nyomok arra utaltak, az áldozat több személyt is szállíthatott utolsó útján – idézte fel a 16 és fél évvel ezelőtt kezdődött nyomozást a lapnak Szenti Szabolcs őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. “A bántalmazás során az elkövető valószínűleg nem puszta kézzel ölt, az elkövetés
eszközét a nyomozás érdekeire tekintettel nem hozzuk nyilvánosságra” – fűzte hozzá.

A taxaméter szerint az áldozat a halála napján 11 fuvart teljesített. Amikor a kocsit megtalálták, a napi számláló 151 kilométert rögzített utolsó megtett útként. Az autóval valaki Szegedről egyenesen a 151 kilométerre lévő Bonyhádra hajtott. A bűnügyi technikusok a helyszíni szemlén számos értékelhető nyomot rögzítettek.

A nyomozás ennek ellenére sokáig nem hozott eredményt, ezért 1999. szeptember 16-án megszüntették, de továbbra is gyűjtötték az információkat, olyan adatokat kerestek, amelyek a tettes nyomára vezethetik őket.

 

 Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik