Közélet

Rablás miatt is bíróság elé áll az ágyneműtartós gyáli gyilkos

A brutális milliókat zsákmányolt. Azért ölte meg cinkosát, mert félt a lebukástól.

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen, aki három hónap alatt öt Pest megyei takarékszövetkezetet fosztott ki, vagy próbált kifosztani. Nem csak emiatt állítják bíróság elé: emberölés miatt is felelnie kell, miután megölt egy nőt, mert attól tartott, hogy leleplezi őt – közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden.

A vádlott 2013 májusában kifigyelte, hogy egy budaörsi takarékszövetkezet épületében a reggeli órákban éppen nem volt ügyfél. Belépett a pénzintézetbe, ahol egy maroklőfegyverhez megtévesztésig hasonló tárgyat fogott a pénztárosra, átadott egy papírtáskát és hangosan, többször felszólította, hogy minden pénzt tegyen bele. Az alkalmazottak félelmükben átadták neki a pénztárban lévő 2,3 millió forintot, a támadó pedig az utcára futott és eltűnt. Júniusban visszatért ugyanebbe a takarékszövetkezetbe, és kísértetiesen hasonló módon 1,7 millió forintot rabolt el.

Szeptemberben egy horti takarékszövetkezetbe ment, ahol egy gázfegyverrel rabolt. Hogy nyomatékosítsa követelését, a levegőbe lőtt. Ott 3,3 millió forintot szerzett. 2013 júniusában egy gyáli és egy üllői takarékszövetkezet fegyveres rablását is megpróbálta. Gyálon azonban a pénztáros magára zárta a pénztárhelyiség ajtaját. A férfi nem próbált meg utánamenni, sarkon fordult és eltűnt. A pénztárban összesen 13 millió forint volt. Üllőn egy gáz-riasztó fegyvert fogott a pénztárosra, őt a pénztárhelyiségbe lökdöste, a levegőbe lőtt, közben pénzt követelt. Az alkalmazott azonban ellenállt, megragadta a férfi karját és dulakodni kezdtek, eközben a pénztáros a földre zuhant. A vádlott végül pénz nélkül menekült el.
A támadót 2013 októberében fogták el, azóta előzetesben van.

Az emberölési ügyben februárban emeltek vádat ellene előre kitervelten, különös kegyetlenséggel,védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.  A férfi 2013 év őszén ölte meg női cinkosát, akivel együtt rabolt. Az ügyészség vádat emelt akkor barátnője ellen is, amiért segített neki a holttest eltüntetésében.

A vádlott ugyanebben az évben ismerkedett meg későbbi áldozatával. A nő korábban keresett prostituáltnak számított, de már egy ideje anyagi gondjai voltak. Eldöntötték, hogy rabolni fognak, méghozzá különböző pénzintézetekben. A terv az volt, hogy a férfi szerzi meg a pénzt, a nő pedig sofőrként segíti az akciókat, amelyek hol sikerrel, hol sikertelenül zárultak. 2013 nyáron Horvátországba utaztak, de ott elkapták őket a helyi hatóságok, miután fizetés nélkül akartak elhajtani egy benzinkútról. A férfi néhány napon belül hazajött, ám a nőt fogva tartották Rijekában.

Az asszonynak volt egy háza Gyálon, a férfi – miután visszatért Magyarországra – odaköltözött barátnőjével együtt. Az áldozat szeptemberben követte őket. Társa dühös volt rá, amiért a nő a horvát rendőrök előtt nem tett úgy, mintha nem ismerné őt. Megbízhatatlannak találta cinkosát, aki mindent tudott közös ügyeikről, és – főként kábítószer hatása alatt – hajlamos is volt beszélni azokról. A vádlott tartott attól, hogy lebukhatnak, ezért eldöntötte: megöli a nőt.

Egy tálcára nyugtató tablettákat halmozott, amivel elkábította társát. Ezután többször, hosszan fojtogatta őt. Ezután barátnőjével szőnyegbe csavarták a testet, majd az ágyneműtartóba rejtették. Végül kitakarították a házat, a nő iratait, telefonját, megsemmisítették, kulcsait pedig eldobták. Az áldozat ismerőseinek azt mondták, hogy a nő ismét elutazott, majd elköltöztek a gyáli házból. A holttestre hozzátartozók találtak rá tavaly, január végén.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik