Közélet

Olimpikon édesanyját ölték meg Budapesten – vádat emeltek

rendorseg(210x140).jpg (Array)
rendorseg(210x140).jpg (Array)

Szörnyű részletek derültek ki a gyilkosságról. A támadó testszerte ütlegelte az idős asszonyt, majd megnyitotta a gázcsapot és eltűnt a zsákmánnyal.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki 2013 decemberében megölt egy idős embert Budapest XVII. kerületében, hogy megszerezze értékeit. A támadó rács mögött várja a tárgyalást, ugyanis egy másik ügyben kiszabott büntetését tölti. Hamarosan emberölés miatt kell felelnie, amelyet a vád szerint különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból követett el.

A Fővárosi Főügyézség tájékoztatása szeirnt a 42 éves férfi 2013. december 07-én döntötte el, hogy rabolni fog. A késő délutáni órákban indult el XVII. kerületi albérletéből, és elsétált a Részes utcáig. Ott bemászott az egyik családi ház udvarára, ahol egy 74 éves nő élt egyedül. Lakapcsolta az áramot és a melléképületben talált szerszámokkal felfeszítette a veranda ablakát. Miután oda bejutott, betörte a konyhaablakot és elemlámpával a kezében kutakodni kezdett a házban. Ám megjelent az asszony, a férfi pedig – hogy megtartsa zsákmányát, illetve újabb értékeket szerezzen – testszerte bántalmazni kezdte őt. Ezután felforgatta a házat és amikor végzett, kinyitotta a konyhában lévő gázcsapot és elment.

Az idős aszony néhány órán belül belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség a többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az áldozat Komáromi Tibor, olimpiai ezüstérmes birkózó édesanyja. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik