Közélet

Bosszúból gyújtogatott a bátaszéki férfi

jozef rohác (Array)
jozef rohác (Array)

Az ámokfutó autót, motorokat és kerítést lobbantott lángra.

Bosszúból gyújtogatott egy tolvaj Bátaszéken. A 63 éves férfit fél órával a bejelentés után elkapták – írja a Zsaru magazin.

“A gyanúsított házának szomszédságában több jármű állt. Egy kannából leöntötte benzinnel az egyik személykocsi kerekét, majd gyufával felgyújtotta – mondta a lapnak Huszti Gábor főhadnagy, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Néhányan észrevették a tüzet, és szóltak a tulajdonosnak, mire a gyújtogató elszaladt. A tulajdonos és a környékbeli lakók próbálták megfékezni a lángokat. A tüzet észlelők közül egy férfi az elkövető után eredt, és látta, amint pár méterrel arrébb benzinnel leöntötte, majd meggyújtotta egy ház fa melléképületének oldalát.

Választása ezután az utcán leállított motorokra esett – összesen négyre. A kerekeiket lelocsolta benzinnel, majd az egyiket lángra lobbantotta. Utolsó állomása egy ház volt, amelynek kerítését és az udvarán a tuját gyújtotta fel. A tulajdonosok mindenhol eloltották a üzet, de csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

A férfit az utcabeliek próbálták feltartóztatni, de az őrjöngő feléjük dobta a benzineskannát. Végül sikerült visszatartaniuk, míg a járőrök megérkeztek.

KIhallgatásán elmondta, aznap összeveszett a családjával, ezért italozni ment. Nem sokkal később hazatért, fogott egy kannát, amelyben három liter benzin volt, majd elindult gyújtogatni. Azt állította, korábban minden érintettel volt
konfliktusa, ezért bosszút akart állni rajtuk.

Közveszélyokozás miatt indult eljárás ellene, szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik