Közélet

Még nagyobb káoszt okoz a bomba a Széll Kálmán téren

Bomba a Széll Kálmán téren (Array)
Bomba a Széll Kálmán téren (Array)

Az egész teret lezárják és kiürítik a feltételezett robbanótest miatt, amely százkilós is lehet. A bombát már elszállították, és feloldották a korlátozásokat.

Az építési munkálatok közben, a Széll Kálmán tér 3. előtt előkerült robbanótest miatt 200 méter sugarú körben zárják le és ürítik ki a környéket. Ez azt jelenti, hogy a tér egészét lezárják – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje, Bátyi Edina az MTI-vel.

Kiürítik a tér felé eső és a térre néző lakásokat a Margit körút 91. és a Széll Kálmán tér 10. között, valamint a Várfok utca 22. és 30. között. Emellett a Vérmező út tér felé eső oldalát lezárják a gyalogosforgalom elől.

 
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt 

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 2-es metró megállás nélkül halad át a Széll Kálmán téri állomáson. A 4-6-os villamospótló autóbusz a Széna térig terelt útvonalon közlekedik, a Széll Kálmán tér irányába pedig nem érinti a Mechwart liget megállóhelyet. A 149-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér végállomást, továbbá nem közlekedik a 116-os autóbusz.

UPDATE:

Elszállítják a fővárosi Széll Kálmán téren talált második világháborús robbanótestet és feloldották a korlátozásokat hétfő este. A Széll Kálmán tér 3. előtt előkerült robbanótest egy 100 kilogrammos, szovjet FAB-100-as romboló bomba, amelynek hiányzik a gyújtószerkezete, így a központi gyűjtőbe szállítják. Feloldották a tűzszerészi vizsgálat idejére elrendelt lakosságvédelmi intézkedéseket, amelyek 83 lakást, egy diákotthont és több mint száz embert érintettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik