Közélet

Magyar mentősofőrön ámul az internet

Cstibor-mento(960x640).jpg (Array)
Cstibor-mento(960x640).jpg (Array)

Már több százezerszer nézték meg a YouTube-on Csordás Tibor felvételét egyik budapesti vonulásáról.

Futótűzként terjed az interneten a pesthidegkúti mentőállomáson dolgozó Csordás Tibor legújabb, pénteken közzétett felvétele, amit vasárnap osztottak meg a népszerű Reddit egyik fórumán, ahol azonnal hatalmas sikert aratott. A videót azóta már több mint 360 ezerszer nézték meg, ámuldozva a magyar mentősofőr teljesítményén. Még maga Csordás is azt írta egyik kommentjében: „Kicsit jól sikerült.” Az emberek annyira lenyűgözte a budapesti sofőr, hogy még egy térképet is készítettek útvonaláról, amiből kiderült: 7,6 kilométert tett meg kevesebb, mint hat perc alatt, ami 80 km/órás átlagsebességet jelent.

 

Csordás egyébként három éve kezdte el kirakni a YouTube-ra a mentőautójába szerelt fedélzeti kamera felvételeit. A mentősofőrrel tavaly az RTL Klub híradója készített interjút, amiben elmondta: eleinte a balesetek miatt kezdte el felvenni vonulásait, amit később kezdett el kirakni az internetre. Leginkább azért, hogy megmutassa, milyen gyakori, hogy az autósok nem adják meg a szirénázó mentőknek a kötelező elsőbbséget. Felvételeit pedig már egyes autós iskolákban tananyagként használják annak megmutatására, mit nem szabad csinálni.

Ennek fényében meglepő, hogy a külföldi kommentelők közül nagyon sokan dicsérték a budapesti járművezetőket, amiért szabad utat engednek Csordás mentőautójának. Meglepő, már az általános tapasztalat tényleg az, hogy sokan bénáznak, amikor egy mentőautó útjába kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik