Közélet

Hármas tragédia Nemesszalóknál – bálozó fiatalok haltak meg

nemesszalok-baleset(960x640).jpg (Array)
nemesszalok-baleset(960x640).jpg (Array)

A marcalgergelyi bálról tartott hazafelé az az ötfős társaság, akik vasárnapra virradó éjszaka szenvedtek balesetet Nemesszalóknál. A kocsi fának csapódott. A hátul utazó három fiú – a 14 éves Zalán, a 18 éves Patrik és a 21 éves Máté – a helyszínen életét vesztette. Az anyósülésen utazó fiatal jobb karja a fa és karosszéria közé szorult és szilánkosra tört. A sofőr szinte karcolások nélkül megúszta.

A Blikk azt írja, a volán mögött ülő fiú kiszúrt egy rendőrautót, és kereket akart oldani. Információik szerint a kocsinak nem voltak rendben a papírjai, ezért fordult meg és vette újra Marcalgergelyi felé az irányt. Tövig nyomta a gázpedált, a megengedett sebesség sokszorosával hajtott már, amikor elveszítette uralmát a kocsi felett, amely így egy út menti fának csapódott. A lap szerint a sofőr 120-150 kilométeres sebességgel száguldhatott a rendkívül rossz útszakaszon.

„Gyerekkoruk óta a legjobb barátok voltak ők négyen. Öt órán át műtötték a karját, legalább fél év, mire rendbe jön. Már tudja, hogy barátai meghaltak” – mondta a súlyosan megsérült fiú egyik családtagja.

A rendőrség a tragédia után azt közölte, az autós gyanúsan viselkedett, de a baleset nem hozható összefüggésbe azzal, hogy autóját egy járőrautó a távolból követte.


Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ajánlott videó

Olvasói sztorik