Közélet

Belehajtott az üres medencébe, meghalt

A makói férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az esést követően az agyhalál állapotába került - számol be a Délmagyar.

A nyilvánossághoz fordul annak a makói férfinak az édesanyja, aki tavaly év végén beleesett a Makovecz téri zenepavilont körbevevő, akkor üres medencébe, és belehalt fejsérülésébe – írja a Délmagyar. A Makovecz téri zenepavilont félkörben körülvevő medence márványlapokkal van kibélelve. Most víz van benne, télen viszont üres, a pereme mindössze 10 centi magas, és sokak szerint a tér ki sincs világítva rendesen.

Tavaly december 24-én Barát Sándor biciklivel hajtott a medencébe, bátyjától indult haza, a teret akarta átszelni, de a zenepavilont körülölelő medencébe hajtott. “Olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy rögtön a zuhanás után agyhalottá vált. A kórházban gépek tartották életben még hat napig. December 30-án halt meg, 48 éves volt”– mondta el Barát Sándor édesanyja, hozzátéve: fia nem volt ittas a baleset idején. Az özvegyasszony egyébként úgy tudja, más is szenvedett már itt balesetet. A medence közterületen van, így nem tartozik a fürdőhöz.

Egy önkormányzati képviselő áprilisban indítványt nyújtott be az önkormányzathoz, ebben azt írja: sajnálatos módon nincs eléggé kivilágítva a tér, a medence partja nincs körbeépítve, korlát híján pedig balesetveszélyes lehet, ezért javasolja virágládák és korlátok elhelyezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik