Közélet

Fényszórózva traffipaxoztak a rendőrök – fegyelmi indult

Rendorseg(12)(960x640).jpg (Array)
Rendorseg(12)(960x640).jpg (Array)

Vizsgálják egyebek mellett, hogy a tompított fényszóró működése "veszélyeztette-e közlekedésben részt vevő járművezetőket".

Fegyelmi eljárást rendeltek el a május első hétvégéjén Szadánál este felkapcsolt fényszóróval sebességmérést végző rendőrök ellen – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a hvg.hu-val. Ahogy arról a lap korábban beszámolt, Harangozó Tamás szocialista politikus, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke Facebook-oldalán fakadt ki amiatt, hogy május 2-án, a Pest megyei Szadán az esti sötétségben felkapcsolt fényszóróval vadásztak a rendőrök gyorshajtókra.

A hvg.hu szerette volna megtudni, hogy mit szólnak a felkapcsolt fényszórós traffipaxozáshoz az azt végző egyenruhások főnökei, és hogy szerintük a sebességmérés módjával minden rendben volt-e. A rendőrség ennek kapcsán közölte, hogy az ellenőrzést végző rendőr az autó fényszóróját saját döntése alapján kapcsolta fel. Viszont „nincs olyan előírás, vezetői utasítás, illetve jogszabály, amely az esti sebességmérések vonatkozásában a fényszóró használatát határozza meg”.

Az esetet megvizsgálva kiderült azonban, hogy az ellenőrzést végző és az azt elrendelő rendőrök több előírást megszegtek, ezért a parancsnok fegyelmi eljárást rendelt el. Vizsgálják azt is, hogy a tompított fényszóró működése “veszélyeztette-e közlekedésben részt vevő járművezetőket”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik