Közélet

Tetőt tépett, villanyvezetékeket szaggatott a vihar

viharfelho(960x640).jpg (Array)
viharfelho(960x640).jpg (Array)

Csongrád, Tolna és Somogy megyében úttestre dőlt fák, leszakadt felsővezetékek adtak munkát a katasztrófavédelemnek.

Csongrád megyében a legrosszabb a helyzet a 45-ös számú főúton Szentes és Hódmezővásárhely között volt, ahol több helyen állt a forgalom az úttestre dőlt fák miatt – derült ki a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán éjszakai tájékoztatásából.

Óránként 75 kilométeres szél is volt

A legtöbb riasztás Kistelek, Ópusztaszer, Szentes, Csengele, Mártély és Mindszent térségéből érkezik – tette hozzá a szóvivő. Elmondta: Ópusztaszer, Pusztaszer és Csengele térségében közép- és kisfesztültségű villanyvezetékek is megsérültek, a károk felmérésére és a hibák javítására éjszaka már a helyszínre értek az áramszolgáltató szakemberei.

 
Zivatarfelhők Szentgotthárd felett (Fotó: MTI / Varga György) 

A viharos szél este érte el Csongrád megyét és a Kistelek-Csongrád-Szentes vonalban volt a legintenzívebb, de gyorsan csitult – tájékoztatta Bozóki László, az Országos Meteorológiai Szolgálat Szegedi Magaslégköri Obszervatóriumának munkatársa az MTI-t. Elmondta: a térségben óránként 65-75 kilométeres szél fújt a vihar idején, amely átlagosan 15-20 milliméter csapadékot hozott. A vihar már elhagyta a térséget.

Kidőlt fákhoz riasztottak Tolna és Somogy megyében

A viharos szél miatt főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat Tolna és Somogy megyében, de volt, ahol lakóház tetőszerkezete rongálódott meg – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) honlapján szerda este.

A tájékoztatás szerint a 6-os főút tolnai szakaszán több kidőlt fa akadályozza a forgalmat a 118-as kilométerszelvény közelében, és hasonló a helyzet Izmény Fő utcájában is. Szárazdon egy lakóház tetejét tépte fel az erős szél, Kajdacson egy udvaron álló fa dőlt rá a szomszédos családi házra.

A somogyi megyeszékhelyen, Kaposváron ugyancsak kidőlt fák és leszakadt ágak eltávolításához hívták a tűzoltókat. A Fő utcában személyautóra dőlt egy fenyő, a Guba Sándor utcában pedig a buszmegálló előtt akadályozza a forgalmat egy 15 méter magas kidőlt fa.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint csütörtök reggel sehol nincs már riasztás, sem a figyelmeztető előrejelzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik