Közélet

Öngyilkos lett az ozorai polgárőr, mert nem akart börtönbe menni

ozorai polgárőr (Array)
ozorai polgárőr (Array)

A férfi videóban mesélt arról, hol hibázott ő és hol az igazságszolgáltatás. Mint mondta, ő ezzel fejezi ki „saját elégedetlenségét".

„Egy dolog miatt csináltam ezt a videót. Hogy nem ment el az eszem, nem őrültem meg, nem vagyok bedrogozva, nem vagyok terrorista, nem öltem meg senkit, nem is fogok megölni senkit, egyetlen oka van ennek az egész dolognak” –  így indul a napokban öngyilkosságot elkövető polgárőr videója. A felvételt ő maga készítette az autójában. Elmondta, hogy 2010 szeptemberében „csinált egy hülyeséget”, megfenyegetett egy uzsorást. Zsarolás kísérlete miatt ítélték el, első- és másodfokon is három év letöltendőt kapott. „Azt, hogy egy országban meg lehet azt csinálni, hogy a bíró letegez tárgyalás közben és egész tárgyaláson a feleségemnek a melleit nézi, valamint hogy meg lehet csinálni azt, hogy nem veszik figyelembe, hogy az elmúlt öt évben én mindent megtettem annak érdekében, hogy bebizonyítsam, hogy nem vagyok veszélyes a társadalomra, sőt…” – folytatta.

A 35 éves férfi arról is beszélt, hogy ebben az említett öt évben polgárőrködött, ahogy fogalmazott, „kisebb-nagyobb sikerekkel”. Még az év polgárőre is lett, miután kábítószeres fogás közben az elkövető kést vágott a vállába. „Igazándiból csak arra szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy az, amit én most csinálok, az egy dolog miatt van, nem tudom elfogadni ezt a bírósági ítéletet, főleg úgy nem, hogy olyan dolgokkal vádolnak meg, vádoltak meg, amit én nem követtem el” – mondta.

Youtube

A napokban kellett volna bevonulnia

Amikor a videó felkerült a youtube-ra, a férfi már nem élt. Gárer János felesége a nol.hu-nak nyilatkozott, elmondta, hogy párja autószerelőnek tanult, aztán 2001-ben belépett az idegenlégióba. 2004-ben Dzsibutiban meglőtték, ezért otthagyta a légiót, és újra szerelő lett. Viktóriával 2008-ban ismerkedett meg. Beszélt az ügyről is, miszerint János egyik, szigethalmi barátja elpanaszolta, hogy zsarolja őt egy nagytétényi uzsorás: 400 ezret kért kölcsön és 800-at kell visszafizetni. János úgy gondolta, megleckézteti őt. Felhívta telefonon nyolcszor, és azzal fenyegette, hogy ha nem fizet félmilliót, akkor a kölcsönlevelek alapján feljelenti. Csúnyán beszélt vele – ismeri el Viktória –, volt, hogy azzal fenyegette, ha nem fizet, a felesége rúdon fog táncolni Olaszországban. Azt mondta, az uzsorásnak volt egy rendőr haverja, és az elintézte, hogy lehallgassák az utolsó beszélgetéseket. Ezek alapján vádolták meg. Zsarolással nem lehetett, mert a kitett pénzért nem ment el. Férje szerinte csak azt akarta, hogy az uzsorás is átélje a félelmet, amit barátjuk és a többiek, akik kölcsönt vettek fel tőle.

A férfinak május 5-én délben kellett volna bevonulni a pálházai börtönbe. A bajt tetézte, hogy még 2007-ben összeveszett főnökével, aki feljelentette őt csalásért, és amiatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Hogy újra vétett, a másfél évet is „hozzácsapták” a háromhoz – írja a lap.

Hiába próbálták nyugtatni

Ahogy közeledett május 5-e, egyre többször mondta, hogy ő nem bírja ki a börtönt. Félt a bezártságtól, de még jobban azoktól, akikhez hasonlókat eddig ő juttatott börtönbe. Általában nem látszott rajta semmi, aztán egyszer csak elkezdett sírni – mondta a nő. Május 4-én éjjel elment hozzájuk a helyi rendőrparancsnok, neki is ezt mondta. Ő nyugtatta, hogy nem lesz baj. Ezt mondta minden barátja, de nem hitt nekik.

Szerdán a helyi rendőr felhívta a nőt, hogy János telefonált neki, és elmondta, végez magával. Az egyenruhás kérdezte az asszonyt, hol keresse. Viktória két helyet mondott, ahol János szeretett időzni. Az egyik Ozora és Fürged között egy erdő volt. Ott találták meg 5 órakor. Fejbe lőtte magát. Volt egy lőképtelen, színházi pisztolya, amit visszaélesített, azt használta.
A videót az asszony töltötte fel az internetre.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik