Közélet

Halottnak hazudta a fiát, így szerzett pénzt a pécsi csaló

forint (Array)
forint (Array)

A férfi 35 és 175 ezer forint közötti összegeket csalt ki. Egy internetes társkereső oldalon keresett "prédát" magának.

Vádat emelt az ügyészség egy pécsi férfi ellen, aki csaknem másfél millió forintot csalt ki egy nőtől mondván, meghalt a fia, és pénzre van szüksége. A hazudozónak folytatólagosan, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt kell hamarosan bíróság elé állnia.

A férfi 2013. október végén egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a 62 éves kiskunhalasi nővel. Heti rendszerességgel, órákon át beszélgettek, így sikerült az asszony bizalmába férkőznie. Eldöntötte, hogy pénzt csal ki tőle, így – tavaly január vége és március közepe között – először azt mondta neki, hogy fia cukorbeteg, majd újabb és újabb hazugságokkal állt elő, amelyekkel  35 és 175 ezer forint körüli összegekhez jutott. Az ürügyek között szerepelt gyermeke iskolai balesete, végtag-amputációja, majd a halála.

Az átvert nő összesen 15 alkalommal küldött neki pénzt, a kölcsönt a férfinak azonban esze ágában sem volt visszaadni

A csalásra úgy derült fény, hogy az asszony észrevette, hogy ismerőse internetes bejegyzéseiben a vele és fiával történteket egészen másként tálalja. Mindezek után elszámoltatta a férfit, aki még ekkor is hitegette, sőt, ismét pénzt kért. Ám a nő már nem adott neki egy forintot sem, inkább feljelentést tett.

A csalással okozott kár nem térült meg, a megtévesztett asszony kérte az okozott kár megtérítését.

Ha a bíróság bűnösnek találja, öt évet is kaphat – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtöki tájákoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik