Közélet

Ellopták a gázcsövet, ezért felrobbant a táti ház

építési törmelék (Array)
építési törmelék (Array)

Az épületből szinte nem maradt semmi, és megrongálódott további 24 ingatlan. A kár összesen csaknem 70 millió forintra rúg.

Kölönösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás – emiatt kell felelnie három férfinak Komárom-Esztergom megyében, miután gázcsöveket loptak el egy házból, amely így felrobbant és gyakorlatilag megsemmisült. A detonációban további 25 ház és két kocsi rongálódott meg.

A tolvajok ismerték egymást illetve tudták, hogy a tulajdonos nem tartózkodik rendszeresen a kiszemelt táti házban.Többször is jártak ott 2013 decembere és 2014 januárja között, és különféle tárgyakat loptak el. Tavaly január 5-én a trió tagjai lementek a családi ház szuterénjébe, ahol felváltva hol tépni, ho törni kezdték a falon futó réz gázcsöveket, hogy el tudják vinni. Hallották ugyan a szivárgást, érezték a szagát is, ezért fogták az addig leszaggatott 13 méternyi vezetéket, és elmentek.

A letört csővégből a földgáz csaknem 2 órán keresztül ömlött és szivárgott a felső lakrészre. Amikor a tetőtéren lévő mélyhűtőláda automatikusan kikapcsolólódott, az ezzel járó szikra a gázelegyet berobbantotta. A keletkezett kár csaknem 70 millió forint.

A vádlottak előzetes letartóztatásban várját a tárgyalást. Az ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozta, valamint, hogy térítsék meg a kárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik