Közélet

Kábítószerrel volt tele a Ferihegyen lebukott nő gyomra

kokainkapszula (Array)
kokainkapszula (Array)

A venezuelai utas testében harminc darab kapszula volt, tele kokainnal. A "szállítmány" 470 halálos adagot tesz ki.

Egy venezuelai nő érkezett Budapestre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre Zürichen keresztül Brazíliából. A zöld folyósón áthaladó utast a pénzügyőrök megállították és miután nem jelentett be semmit, tételes vámvizsgálatot tartottak. Átnézték a kézipoggyászát és a ruházatát is, de nem találtak semmit.

Az utas a vizsgálat közben végig nagyon segítőkész és közreműködő volt, de feltűnt, hogy meglehetősen feszülten viselkedik. Emiatt döntöttek úgy a pénzügyőrök, hogy CT vizsgálatot is tartanak és kórházba szállítják – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal szerdán.

Az eredmény igazolta a gyanút, a vizsgálatból ugyanis kiderült, hogy 30 darab kapszula van az utas testében. Az anyagon végzett drogteszt megállapította, hogy az kokain. A kapszulákból összesen 328,86 gramm kábítószer került elő, amely majdnem 470 halálos adagnak felel meg. A lefoglalt szállítmány becsült értéke megközelíti az 55 millió forintot.

A pénzügyőrök az előkerült kábítószert lefoglalták és – az utassal együtt – átadták a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak, ahol feljelentést tettek kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Idén eddig összesen 46 esetben csaknem 20 kilogramm kábítószert foglaltak le a pénzügyőrök a repülőtéren.

Fotó: NAV

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik