Közélet

Bíróság előtt a magyarbánhegyesi családirtó

magyarbánhegyes (Array)
magyarbánhegyes (Array)

A férfi négy emberre lőtt rá, ketten nem élték túl a támadást. Kiderült, ámokfutása előtt is agresszív volt: vaslapáttal és nyújtófával bántalmazta gyermeke anyját.

Megkezdődött a magyarbánhegyesi emberölés ügyének tárgyalása szerdán a Gyulai Törvényszéken. A férfi egy évvel ezelőtt négy emberre lőtt rá, közülük ketten meghaltak.

Az ügyész csaknem fél órán keresztül ismertette a vádiratot, amely szerint a férfinak 2009-ben született kislánya élettársától. Sokat féltékenykedett a nő korábbi párjára, emiatt egyre agresszívabbá vált, többször vaslapáttal és nyújtófával verte őt. Gyermeke anyja 2014 elején végül elhagyta és kislányával együtt visszaköltözött a szüleihez Magyarbánhegyesre, ahol ismét közelebbi kapcsolatba került egykori barátjával. Közben gyermekelhelyezési pert is indított, amelyben neki ítélték az akkor négyéves kislányt. A vádirat szerint az elsőrendű vádlott ekkor határozta el, hogy megöli a nőt és párját is.

A vád szerint 2014. május 15-én Magyarbánhegyesre utazott, ott egy pisztollyal háton lőtte a férfit, aki a helyszínen meghalt, majd négyszer hastájékon lőtte gyermeke anyját, aki jelenleg is orvosi kezelés alatt áll, maradandó testi fogyatékossággal él. Meglőtte továbbá a nő édesanyját, aki szintén belehalt sérüléseibe, és az anya élettársát is. Ő ugyancsak maradandó fogyatékosságot, mozgásszervi és egyéb károsodást szenvedett. A lövöldözés után a férfi a kislányával távozott a helyszínről.

Márk György ügyész az MTI tudósítója szerint elmondta: a 48 éves, vésztői férfi ellen előre kitervelten, aljas szándékból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett a vád. Ezenkívül lőfegyverrel való, annak engedély nélküli megszerzésével elkövetett visszaéléssel is vádolják.

A vádlottak padján foglal helyet egy 44 éves nő, akit bűnpártolás miatt állítottak bíróság elé. Az asszony a bűncselekmény után Békéscsabán találkozott a lövöldözővel, segített neki Vésztőre vinni az autóban hisztérikusan zokogó kislányt, útközben pedig – a férfi utasításának megfelelően – a Kettős-Körösbe dobta a pisztolyt. A férfi még aznap, védőügyvéd jelenlétében feladta magát a rendőrségen.

A bíró a vádlottak és a tanúk meghallgatásának idejére zárt tárgyalást rendelt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik