Közélet

Szexet ígértek, de embereket raboltak a szolnoki bűnözők

szolnoki-emberrablok(960x640).jpg (Array)
szolnoki-emberrablok(960x640).jpg (Array)

Három férfit elraboltak, kettőt pedig kifosztottak. Fiatal lányokkal csalták tőrbe őket. A rendőrség vádemelést javasol.

Lezárta a rendőrség a nyomozást annak öt embernek az ügyében, akik a gyanú szerint férfiakat támadtak meg – raboltak el és fosztottak ki – Szarvason és Békésszentandráson. Valamennyien fiatalok, a társaság legidősebb tagja 29, míg a legfiatalabb 17 éves volt a bűncselekmények elkövetésekor. Van, akit emberrablással, rablással, zsarolással, gyermekprostitúció kihasználása és prostitúció elősegítésével gyanúsítottak meg, volt, akit “csak” emberrablással.

Az ügyben tavaly júniusban indítottak nyomozást, miután bűncselekmény történt Szarvason. Egy férfit a délutáni órákban, otthonában keresett fel két nő, akikkel korábban megállapodott, hogy “szexuális szolgáltatást” nyújtanak neki. Ők azonban két fegyverrel és késsel felszerelkezett férfival érkeztek a helyszínre, bántalmazták és pénzt követeltek tőle. Miután áldozatuk átadta nekik a pénzét, beültették egy kocsiba és egy bankautomatához hajtottak vele, ahol 150 ezer forintot vetettek le a számlájáról.

Gyanították, hogy a bűnözők Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkezhettek. Közben kiderült, Szolnokon is hasonló bűncselekmény történt: két román állampolgár pénzét szintén szexuális szolgáltatás ígéretével szerezték meg ismeretlen támadók. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei azonosították a gyanúsítottakat és felvették a kapcsolatot a Szolnoki Rendőrkapitánysággal. Felmerült, hogy a bandatagok fegyvert tartanak maguknál, ezért elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A TEK műveleti egysége Szolnokon, egy üzletközpontban fogott el egy 18 éves és egy akkor még fiatalkorú lányt, valamint egy 21 éves fiatalembert. A társaság negyedik – 29 éves  – tagjára három órával később csaptak le. Őt egy belvárosi utcából állították elő.

A nyomozás adatai szerint 2014 májusában Békésszentandráson két férfit raboltak el, Szolnokon pedig egy férfit raboltak ki ugyanezzel a módszerrel. A bűncselekmények elkövetésével a Szolnokon elfogott társaság tagjait és egy harmadik – 25 éves – fiatalembert gyanúsítottak meg.

Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

 

Olvasói sztorik