Közélet

Méltó büntetést az állatkínzóknak!

vizsla (Array)
vizsla (Array)

Tüntetéssel és piros szalagos kampánnyal szeretnék elérni állatvédők, hogy börtönbe zárjanak egy kutyáit éheztető férfit.

 

Szerdán áll bíróság elé Sárváron a borgátai állatkínzó. Tavaly nyáron három csontsovány vizslát mentettek ki a férfi házából, két kölyök elpusztult, mire az állatvédők tudomást szereztek az éhező kutyákról.

Fotó: Állatvédők Vasi Egyesülete

Az Elveszett állatok alapítvány vizslamentő csoportja talált új gazdit a megmentett kutyáknak. Tájékoztatásuk szerint a gazda erőszakos ember hírében állt, bántotta a családját is, ezért a párja a gyerekeivel titokban elköltözött, ezek után a férfi is elhagyta a házat. Két felnőtt és három kölyök vizsláját egyszerűen magára hagyta. A szomszéd kért segítséget a vasi állatvédőktől a hetek óta éhező kutyáknak. Addigra azonban két kiskutya már nem élt.

A többieket a vizslamentők ápolták és új otthont is találtak nekik:

Judit Whelan, a Vizslamentes Magyarország és United Kingdom munkatársa ezt nyilatkozta a Hír24-nek:

„Gyolcs az apuka Magyarországon, Gyémánt a mama és Gyopár a baba Angliában élnek. Mindhárman jól vannak, egészségesek már, de az őket ért trauma miatt viselkedési problémáik vannak, főleg Gyopárnak, aki pánikba esik, ha egyedül hagyják akár 2 percre is a kertben, vagy nem tud bejutni a házba esetleg egy véletlenül bezárt ajtó miatt. Állandóan keresi a testi kontaktust, mindig éreznie kell, hogy valaki a közelében van. Étkezési problémái is vannak, nagyon gyorsan eszik és sokszor etetés után is lopni szeretne bármilyen ételt. Ez elég tipikus éheztetett kutyáknál.”

Gyopár és Gyémánt új otthona Angliában van

Az Állatvédők Vasi Egyesülete szerdára demonstrációt szervezett Sárvárra, ehhez csatlakozva a vizslamentők szolidaritási kampányt indítottak külföldieknek “Red ribbon for Gyopár” címmel. Azt kérték a támogatóiktól, hogy fényképezzék le saját kutyájukat piros szalaggal.

Érkeznek is fotók a világ minden tájáról. 

Fotó: Facebook/A Red Ribbon for Gyopár – an Urgent Call to Action

Ajánlott videó

Olvasói sztorik