Közélet

Nyolc évet kapott a trafikrabló

nemzeti dohánybolt (nemzeti dohánybolt, üzlet, dohány, nyitvatartás)
nemzeti dohánybolt (nemzeti dohánybolt, üzlet, dohány, nyitvatartás)

Első fokon nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy férfit, aki a vád szerint tavaly augusztusban kirabolt egy trafikot Szegeden.

Juhászné Prágai Erika a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte, a bíróság rablás bűntettében és kábítószer birtoklása vétségében mondta ki bűnösnek a férfit.

A tettes 2014. augusztus 8-án kora délután bement egy szegedi dohányboltba, ahol elővett egy nagyobb konyhakést, majd azzal fenyegetőzve felszólította az eladót, hogy a kasszában lévő pénzt rakja bele az általa átadott táskába. Az életét, testi épségét veszélyben érző eladó a kasszában lévő mintegy 164 ezer forintot átadta a férfinak, aki a zsákmánnyal távozott az üzletből. A kárból összesen 5720 forint térült meg.

A bíróság azt is megállapította, hogy a vádlott az elfogása előtt csekély mennyiséget meg nem haladó mértékben kábítószernek minősülő anyagot fogyasztott. A bíróság döntése ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be enyhítés érdekében, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik