Közélet

Halott baba a pszichiátrián – kitálalt a nővér

orvos(960x640).jpg (Array)
orvos(960x640).jpg (Array)

A 31 éve ápolóként dolgozó nő szerint a tomboló asszony az intenzív osztályon lett volna a legnagyobb biztonságban.

“Tizenöt percenként felváltva néztünk rá az asszonyra, de csak néhány perc telhetett el aközött, hogy a kollégám kicserélte az infú­ziót, és hogy észrevettem a nő lába között a babát. Amikor odamentem hozzá, már csupa vér volt minden, kint volt a kisfiú feje és bal válla. Ösztönösen cselekedtem: az osztályon semmilyen olyan eszköz nem volt, amivel a baba száját kitisztíthattam volna, ezért a számat használtam” – így próbálta megmenteni az ápolónő azt a kisfiút, akit anyja a Szent Imre kórház pszichiátriáján szült meg márciusban. A nővér a Blikknek mondta el, valójában mi is történt az intézményben. 

A 36 hetes terhes asszony súlyos alkoholelvonási tünetekkel került a kórházba, ami miatt gyakorlatilag kezelhetetlenül őrjöngött, és egyetlen mondatot sem lehetett belőle kihúzni. Az ügyeletes orvos a kórház szülészetére küldte volna, ám ott visszapasszolták a zárt osztálynak, mondván, „delírium” a vezető kórképe, és a baba szívhangja „ragyogó”. A 31 éve ápolóként dolgozó nő szerint azonban a tomboló asszony az intenzív osztályon lett volna a legnagyobb biztonságban, mert ott a babát és az anyát is gépre lehetett volna kötni.  “S talán ez is lett volna az észszerű megoldás, ilyen esetekben ugyanis még a legtapasztaltabbak sem feltétlenül tudják megkülönböztetni, hogy a beteg az elvonási tünetek ­miatt rángatózik, vagy mert szülési fájdalmai vannak” – mondta. A nő a lapnak megerősítette, amit a Hír24 elsőként megírt, miszerint az anyát lekötözték. A nővér szerint azért volt erre szükség, hogy ne tehessen kárt sem magában, sem a gyermekében.

Mint ismert, a pszichiátriai osztályvezető főorvosa, dr. Ferencz Csaba korábban azt állította, hogy a csecsemő halva született, a Hír24 azonban később úgy értesült, a boncolás megállapította: a kisfiú élt, amikor a világra jött. A rendőrség először közigazgatási eljárást indított, ám azóta már az életvédelmi osztály nyomoz. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik