Közélet

Előzetesbe került egy tizenkét éves fiú Borsodban

Keseles(210x140).jpg (késelés, )
Keseles(210x140).jpg (késelés, )

Társa sem volt sokkal idősebb: mindössze tizenöt éves. A páros egy idős embert rabolt ki és késelt meg.

Előzetes letartóztatásba került egy 12 illetve egy 15 éves fiú Borsodban, miután késsel megsebesítettek és kiraboltak egy idős férfit Domaházán a napokban. A Miskolci Törvényszék tájékoztatásában azt írja, “különös tárgyi súlyú” bűncselekményről van szó, és álláspontjuk szerint – a büntetési tételének nagyságára és a várható büntetés mértékét figyelembe véve –  fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, hiszen mindkét fiút kiemeték már családjukból, az intézetből pedig, ahová kerültek, folyamatosan megszöktek.

A páros késsel és sarlóval indult rabolni. Az idős emberre a kerítésen keresztül rontottak rá saját otthonánál: átnyúltak a kerítésen és a 15 léves fiú a bal vallán valamint az alkarján megszúrta őt. A férfi beszaladt a házba és telefonon értesítette a rendőrséget. Eközben fiatal támadói berúgták a bejárati ajtót, bementek a házba és pénzt követeltek. Mivel azt nem tartott otthon, átadta nekik a bankkártyáját és PIN kódot felírt hozzá, de hamisat. A fiúk felforgatták a házat, értékek után kutattak, a férfi eközben kimenekült a házból, egyenesen a szomszédjához. Támadói üldözték, de végül sikerült elbújnia – a szomszédjával együtt. Ekkor ismét felhívták a rendőrséget.

A fiúk próbáltak elrejtőzni a kiérkező rendőrök elől, elfutottak és a közeli erdőben húzták meg magukat, ám végül elkapták őket.

A bíróság szerint fennáll az esélye annak is, hogy ha szabadon engednék őket, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást, hiszen mindkét támadó pontosan tudja, hol lakik a férfi. A 12 éves gyanúsított esetében a fogvatartás helye – a jogszabályi előírás miatt –  javítóintézet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik