Közélet

Roma családra tört rá két egri fiatal

romákra támadtak (romákra támadtak)
romákra támadtak (romákra támadtak)

Hangos cigányozás közepette bántalmazták a család tagjait, ennek ellenére szabadlábon védekezhetnek.

Magánlaksértés miatt indult eljárás két férfi ellen, de az ügyben gyűlölet-bűncselekmény gyanúja is felmerül: az elkövetők ugyanis bementek egy családi házba, hogy az ott élő roma családra támadjanak.

A Heol.hu beszámolójából kiderül: a két gyanúsított 23 és 24 éves, úgy tudni, főiskolások. Először a kerten át szidalmazták és cigányozták egy egri család udvaron teregető női tagját, majd berontottak az udvarra. Épp akkor érkezett haza az ott élő, egyébként rendőrnek tanuló tizenhat éves lány, akit többször fejbe vertek boxerrel, majd berontottak a házba, ahol a nagymama próbálta védeni hétéves unokáit az őrjöngve cigányozó fiataloktól. A nagymamát megrugdosták és egy éles tárggyal megvágták. A történtek ellenére a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Az áldozatok jogi képviseletét a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda látja el. Az iroda ügyvédje szerint a magánlaksértés vádja megáll, de jóval többről van szó, mert személyi sérülés történt, ezenkívül felmerül a gyűlölet-bűncselekmény gyanúja is, mert a támadók az áldozatok származására tettek megjegyzéseket, tettüket ez motiválhatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik