Közélet

Kiesett a pszichiátria ablakán egy beteg Kecskeméten

pszichiátria (pszichiátria)
pszichiátria (pszichiátria)

Hiába volt a rács az ablakon, a férfi kimászott a megyei kórház első emeletéről. Állítólag órákkal később, meztelenül találtak rá.

Az esetről a baon.hu számolt be egy Facebookon megjelent bejegyzés alapján. A poszt szerint „egy zavarodott pszichiátriai fiatal beteg egy zárt rácsozott ablakon keresztül ismeretlen körülmények között 6-7- méterről esett ki”. A férfi állítólag órákon keresztül feküdt csupaszon a földön, mire egy arra járó telefonált, „hogy egy ember fekszik eszméletlen állapotban a földön”.

A lap az eset kapcsán megkereste Dr. Horváth Zsoltot, a megyei kórház orvosigazgatóját, aki azt mondta: a férfi a pszichiátria szubintenzív részlegén feküdt, ahol a dohányzásra kijelölt helyiségben feltépte a szúnyoghálót, átmászott a rácsozaton és leereszkedett az ablakból.

Az ápoló azonnal észlelte és értesítette az ügyeletes orvost, aki hívta a mentőket, akik a baleseti sürgősségi ambulanciára vitték, ahol nem találtak súlyosabb sérülést, belső vérzést, csak zúzódásokat. A férfit közvetlenül a vizsgálat után visszaszállították a pszichiátriai osztályra.

A beteg elmondása szerint önszántából, menekülési szándékból mászott.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata megerősítette a baon.hu-nak, hogy a rendőrségre az esettel kapcsolatban nem érkezett bejelentés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik