Közélet

Negyedmilliót fizet a rendőrség a trafikrablóért

tatabányai trafikrabló (tatabányai trafikrabló)
tatabányai trafikrabló (tatabányai trafikrabló)

A férfi megfenyegette az eladót és a bevételt követelte. Az egyenruhások segítséget kérnek.

Nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség egy március 11-én történt tatabányai trafikrablás kapcsán. A rendőrség 250 ezer forintot fizet annak, aki érdemi információval szolgál a támadóról.

A jelenlegi adatok szerint a rablás az esti órákban történt, tíz perccel este fél 9 előtt. A férfi pénzt követelt, és megfenyegette az eladót. Miután megszerezete a bevételt, elmenekült.  A támadó 35 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, sötétbarna szemű, átlagos testalkatú és gyors mozgású.

Fotó: police.hu

A Tatabányai Rendőrkapitányság a tettes azonosításában a lakosság segítségét kéri. Aki felismeri a képen látható férfit, a bűncselekménnyel vagy annak elkövetőjével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. Bejelentés tehető továbbá a 34/517-777-es telefonszámon.

Nyomravezetői díj

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Komárom-Esztergom Megye Rendőrfőkapitánya 250.000. forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés annak visszavonásáig érvényes, de legkésőbb 2018. április 3. napján hatályát veszti.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik