Közélet

Hét év börtönre ítélték a családját bántalmazó apát

Bilincs(2)(960x640).jpg (bilincs, börtön, illusztráció, )
Bilincs(2)(960x640).jpg (bilincs, börtön, illusztráció, )

Akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna, ezért másodfokon emberölés kísérletévé minősítették, amit tett.

Első fokon csak egy év nyolc évet kapott, de másodfokon hét év börtönre ítélték azt a férfit, aki súlyosan bántalmazta családját – írja az Index.

A férfi és felesége 2013 márciusában hajdúhadházi otthonukban együtt italoztak, majd veszekedni kezdtek, végül a férj fejszével ment neki a nőnek. Az asszony az utcára menekült segítségért. Az ítélőtábla szerint a férfi akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna, ezért másodfokon emberölés kísérletévé nyilvánították tettét.

Ugyanebben az évben a vádlott másodszor is bántalmazta feleségét, amit fia számonkért rajta, erre az apa kaszát ragadott és megvágta a fiú karját, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik