Közélet

Elengedték a rendőrök a dorogi pedofilt

Azóta is az iskolák környékén mászkál, mert ha nem nyúl a gyerekekhez, csak megkéri őket, hogy tolják le a nadrágjukat, az nem bűncselekmény.

Urológusnak adja ki magát az a férfi, aki általános iskolák környékén biciklivel mászkál a Komárom-Esztergom megyei Dorogon és kisfiúkat szólít le, hogy tolják le a nadrágjukat. Az egyik kisdiák lefényképezte a férfit, a rendőrök őrizetbe is vették, de el kellett engedniük – az ugyanis nem bűncselekmény, ha csak kéri őket és nem nyúl hozzájuk.

A TV2-nek egy anyuka beszélt arról, hogy a fiát hogyan szólította le a pedofil – úgy izgult, hogy dadogott. Ők tettek bejelentést a rendőrségen, közben az is kiderült: a férfi már volt büntetve kiskorúak zaklatása miatt. Egy másik anyuka azt mondta: az ő gyermekét arra akarta megkérni a pedofil, hogy menjen el vele, de a kisfiú inkább elrohant és szólt tanárának, majd édesanyjának is elmondta, mi történt.

Az iskolákban óvintézkedéseket tettek, megduplázták a tanári ügyeletet, tájékoztató órákat tartottak a kicsiknek az osztályfőnökök és a rendőrök is. A szülőknek is szóltak, mindezek ellenére a gyerekek azóta is látják a pedofilt az iskolák körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik