Közélet

Összeverték, mert azt hitték, el akarja happolni előlük a taxit

korhaz(960x640).jpg (kórház, )
korhaz(960x640).jpg (kórház, )

Szidták, ütötték, gyomron vágták kiszemeltjüket, és rugdosták még azután is, hogy földre került. Öt hétig tartott a gyógyulása.

Egyebek mellett súlyos testi sértés miatt  emelt vádat az ügyészség három férfi ellen, akik tavaly nyáron Kaposváron összevertek valakit csak azért, mert azt hitték, el akarja happolni a taxijukat. Az első- és a másodrenvű vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztést, míg társuk esetében felfüggesztett börtönt indítványoztak.

A vádlottak az éjjeli órákban a Berzsenyi utcában egy játszótéren italoztak és beszélgettek, majd telefon taxit rendeltek. Amikor a kocsi megérkezett, a közelben tartózkodott egy másik társaság is. A sofőr megkérdezte tőlük, hogy ők rendelték-e az autót. A későbbi támadók azt hitték, “le akarják nyúlni” a taxit, ezért odasiettek a csapathoz, és rátámadtak egyikükre: több alkalommal, ököllel állon, illetve gyomron ütötték és megrúgták a mellkasán, majd a combján. Kiszemeltjük ekkor elvesztette az egyesúlyát és a földre esett, rá a bal vállára. Még ekkor sem hagyták békén: kétszer megütötték a mellkasán.

Gyógyulása öt hétig tartott, eltört a kulcscsontja – tudtuk meg a Somogy Megyei Főügyészségtől csütörtökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik