Közélet

“Ha kell, végzek a három kiskorú gyermekemmel is”

postás (postás, postaláda, levél, postafiók,)
postás (postás, postaláda, levél, postafiók,)

A férfi az ügyészségnek írt levelet, melyben nyomatékosan közölte, nem viccel.

Ítéletet hirdetett a bíróság annak a férfinak az ügyében, aki az ügyészségnek írt levelében gyilkossággal fenyegetőzött. A Balassagyarmati Törvényszék terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettében találta bűnösnek, amiért – mint visszaesőt – két év börtönbüntetéssel sújtotta.

A férfi egy nógrád megyei faluban élt, és többször keveredett konfliktusba egy családdal. Ezek a viták annyira eldurvultak, hogy az összetűzések kapcsán több büntetőeljárás is indult. A vádlott úgy gondolta, a helyi rendőrkapitányság nem megfelelően jár el vele szemben, elfordult. Ezért tavaly áprilisban íratott egy levelet élettársával, majd aláírta és postára adta azt. Ebben felszólította a hatóságot, hogy amikor megkapják a levelet, jöjjenek érte és nyújtsanak neki segítséget.

“Akkor majd én segítek magamon, úgy fogom magam megvédeni, hogy egy kis faluban van egy ismerősöm és annak az udvarán el van rejtve egy sörtés puska. Azt én elhozom és meggyilkolom vele idősebb R.J.-t és annak családját és a hamis tanúkat. Ha kell, végzek a három kiskorú gyermekemmel is, aztán öngyilkos leszek” – írta. A levélben azt is közölte a Salgótarjáni Nyomozó Ügyészséggel, hogy vegyék figyelembe: nem viccel. “Hogyha meg kell halnom, akkor még ma meghalok, ha kell – folytatta. Mindemellett hozzáfűzte: “Én jeleztem maguknak, hogy segítsenek. Ha nem segítenek, akkor már késő lesz”.

Az eljárás alatt egyébként kiderült, hogy valójában sem neki, sem az ismerősének nem volt fegyvere. Az ítélet nem jogerős, mert bár a vádlott és védője tudomásul vették a döntést, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik