Közélet

Ukrán kamionossal tűnt el a gimnazista fiú

A Gyálon eltűnt 19 éves Rinyu Patrikot édesapja házának utcájában látták utoljára. Az édesapa kutatást szervezett.

„Éjfél körül sétáltunk kis a polgármesteri hivatalnál lévő térre, itt sétált oda hozzánk ez a férfi. Egyáltalán nem beszélt magyarul, de kézzel-lábbal valahogy megértettük egymással magunkat” – mondta el a Blikknek Zsolt, Patrik egyik barátja. Zsolt visszaemlékezése szerint a férfi a személyigazolványát mutogatta nekik, amiben a Kiril Petrov név szerepelt.

Ahogyan korábban megírtuk: szombat este tűnt el Gyálról Patrik. A fiú barátaival együtt otthon italozott, majd elindultak a gyáli városháza melletti parkba, ahol egy ukrán férfival találkoztak. A férfi azt mondta nekik, hogy a kamionja a város határában lerobbant és nem ismerős a környéken. Ezután együtt mentek a helyi trafikba, ahol a bolt biztonsági kamerája felvette őket.

Az ukrán férfi bankkártyával fizetett, Patrik egyik cipőjét megtalálták, a házuktól néhány méterre.

A Blikk mai számában az éjjel-nappali bolt tulajdonosa elmondta: a férfi a vásárlás alatt jól láthatóan Patrikkal kokettált. A fiatalok egy üveg vodkát vettek, a magát ukrán kamionosnak valló férfi üres kézzel távozott, majd később, nem messze az eltűnt fiú otthonától, egyre agresszívebbé vált.

Rinyu István, az eltűnt fiú édesapja a lapnak elmondta: „Dávid azt mesélte, hogy a férfi mindenáron próbálta őt szétválasztani Patriktól. Dávid valószínűleg megijedt, ezért inkább otthagyta őket az utcasarkon, és hazament.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik