Közélet

Tartásdíj miatt lophatták el Szombathelyen a csecsemőt

Markusovszky szülészet (Markusovszky szülészet)
Markusovszky szülészet (Markusovszky szülészet)

A vádirat szerint a nő az Ausztriában dolgozó élettársától akart tartásdíjat kicsikarni az újszülött segítéségével – írja a Vaol.hu

Elnapolták a csecsemőrablók perét a szombathelyi Járásbíróságon, és elme- és orvosszakértői vizsgálatot rendeltek el.

Kiderül, hogy a vádirat szerint az elsőrendű vádlott tavaly májusban határozta el, ellop egy gyereket, ezért terjesztette el a magáról, hogy terhes. A terv szerint a komoly jövedelmet szerző, Ausztriában dolgozó élettársával akarta elhitetni, hogy a lopott újszülött tőle származik. Ezután már a szakítást is kitervelte, amely után gyerektartást követelt volna a férfitól – derül ki a Vaol.hu cikkéből.

 

A másodrendű vádlott a szükséges papírok beszerzését intézte volna, míg a harmadrendű vádlott a kórházban figyelte ki az alkalmas csecsemőket.

Mint az korábban megírtuk tavaly júliusban egy szerdai nap délután háromnegyed 5-kor érkezett a bejelentés, az intézmény ápolónője azt mondta, 4 óra körül veszhetett nyoma az egynapos kislánynak. A személyzet, a biztonsági szolgálat emberei és az édesanya is pontos személyleírást tudott adni a tettesekről, ezek alapján találták meg őket.

A rendőrök a jelzés után egy órával már a Váci Mihály utcai háznál voltak, a kicsit az egyik legfelső emeleti lakásban rejtegették. A kislányon kívül három embert találtak ott, a két gyanúsítottat és egy kamaszt. Mindenük megvolt, ami egy csecsemő ellátásához kell, például ruhák, cumisüveg, pelenkák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik