Közélet

Pisztollyal ment iskolába a nyolcadikos fiú

pisztoly (lövés, pisztoly, )
pisztoly (lövés, pisztoly, )

A győri körzeti megbízottnak kellett lefoglalnia a fegyvert, amit az osztályfőnöke vett el a fiútól.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást folytatott lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 14 éves fiú ellen, írja a police.hu.

A gyanúsított fiú tavaly december 3-án egy lőfegyverrel a hátizsákjában ment a győri általános iskolába. Az osztályfőnök délután kettőkor vette észre a tanterembe belépve, hogy a tanuló egy fegyvert vagy annak utánzatát vesz ki a táskájából. A fiatalember osztálytársainak akarta megmutatni a pisztolyt, amikor a tanárnő elvette tőle. A fegyvert elzárták az iskola páncélszekrényébe és az igazgatónő értesítette a körzeti megbízottat, illetve a fiú édesanyját.

A kiérkező rendőr lefoglalta a flóbert pisztolyt, amihez lőszerek nem tartoztak. A fegyverről készült szakértői vélemény kimondta, hogy az lőfegyvernek minősül, így tartása engedélyhez kötött. A fiút gyanúsítottként hallgatták ki törvényes képviselője és védője jelenlétében a nyomozók, azonban vallomást nem tett.

A Győri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik