Közélet

Halált okozott a maszeklift Vas megyében

Leszakadt lift (liftbaleset, )
Leszakadt lift (liftbaleset, )

A házi emelőszerkezet leszakadás miatt 2013-ban meghalt egy 91 éves rábahídvégi asszony; a nyomozás során a bűncselekmény gyanúja is felmerült.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének elkövetése miatt vádemelést javasol a rendőrség azzal a férfival szemben, aki a napokban lezárult nyomozás megállapításai szerint szakszerűtlenül alakított ki egy házi emelőszerkezetet, aminek következtében a lift leszakadt, és egy 91 éves rábahídvégi asszony súlyos sérüléseket szenvedett, majd a kórházban elhunyt – közölte honlapján csütörtökön a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

 
Fotó: Police.hu

A tájékoztatás szerint a haláleset még 2013 decemberében történt. A vizsgálatot előbb közigazgatási hatósági eljárás keretében kezdte meg a rendőrség, az igazságügyi műszaki szakértő szakvéleménye alapján azonban felmerült a gyanúja, hogy bűncselekmény történt.

A műszaki szakértő megállapította: az emelőszerkezet sem az engedélyezési, sem pedig a műszaki feltételeknek nem felelt meg, kialakítása során számos szabálytalanságot követtek el, továbbá a karbantartását sem az előírásoknak megfelelően végezték.

A 67 éves püspökmolnári férfi a gyanú szerint úgy készítette el a berendezést, hogy arra vonatkozó szakképesítéssel nem rendelkezett, a szabványokat pedig nem tartotta be.

A közlemény szerint a berendezés kilenc éven át üzemelt a családi házban, de végül a kabint tartó sodrony elszakadt, az idős hölgy pedig a kabinnal együtt lezuhant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik