Közélet

Sajátjaként szerette nevelőanyja a brutálisan megölt kislányt

nevelőanya (nevelőanya)
nevelőanya (nevelőanya)

A házaspár mindenhol jelezte, hogy a vér szerinti anyával súlyos gondok vannak, ennek ellenére neki ítélte a bíróság a gyermeket.

Nem tudja feldolgozni a történteket annak a nyolcéves kislánynak a nevelőanyja, akit tíz napja saját vér szerinti anyja ölt meg Tatán. Évek óta harcoltak azért az apával, hogy hozzájuk kerüljön a gyermek, mégis az anyának ítélték, aki egy hosszú hétvégére elvitte, elkábította, fojtogatta, majd rengeteg késszúrással megölte a kislányt.

A nevelőanya a TV2-nek szólalt meg, azt mondta: a kislány őt tekintette anyjának. Elmondta: férjével néhány évvel ezelőtt válságba jutott házasságuk, a férfi akkor találkozott a nővel, aki terhes lett és kislányt szült neki. Utána a férj és felesége mégis kibékültek, a kislány is sokat volt náluk két és féléves kora óta. „Ő az én lányom, én kaptam. Nem kértem, saját magától mondta, hogy anya, szeretlek” – mondta a nevelőanya.

Az apa azt mondta: a kislány vér szerinti anyjának alkoholproblémái voltak. Ő is szólt a gyámhatóságnak, rendőrségnek, bíróságnak, de senki nem lépett, hiába tett feljelentést és adott be szakvéleményeket. Ügyvédet kértek fel, hogy kiderüljön: ki hibázott. A jogi szakértő is elmondta: hiába tudták a hatóságok, hiába szóltak a bíróságon, hogy a nő korábban öngyilkos akart lenni és a kislánnyal is végezni akart, ennek ellenére az anyának ítélték a gyermeket.

A gyámhivatal részéről azt nyilatkozták, hogy vizsgálják az esetet a felelősség megállapítása és a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik