Közélet

Rendőrkézen a betegverő beteghordók

A két beteghordó brutálisan összevert egy 65 éves ápoltat egy ferencvárosi kórházban. Egyiküket elfogták, társa önként jelentkezett.

A rendőrségen az idős férfi tett bejelentést. Csak emlékképei voltak a történtekről, de állítása szerint az esetről videó készült. A ferencvárosi rendőrök az adatgyűjtés után pár órán belül azonosították a gyanúsítottakat. Az egyik kórházi alkalmazottat elfogták, a másik ellen elfogatóparancsot adtak ki, de amikor a férfi tudomására jutott, hogy keresik, önként jelentkezett a kerületi rendőrkapitányságon. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A két férfi ellen a további eljárást, közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Bűnügyi Főosztálya folytatja le – írja a police.hu.


Lánya Facebookon közzétett képe az összevert betegről 

A korábbi hírek szerint a kórház biztonsági őrei is részt vettek a bántalmazásban, de a rendőrség híre őket nem említi. Mint korábban megírtuk, a férfi brutális bántalmazását egy másik beteg rokona vette videóra. Ő a TV2-nek azt mondta: fejsérüléssel vitték be a kórházba a mentők a férfit, aki zavart volt, haza akart menni. Ezt nem engedték, bevitték egy kezelőbe, ahonnan dulakodás hallatszott. Kitolták egy ágyon a folyosóra. Próbált felkelni, de nem hagyták, a beteghordók szidalmazták és ütötték. A kórházi biztonsági őrök is megverték a 65 éves férfit.

A bántalmazott a TV2-nek azt mondta, nem emlékszik, mi történt vele. A beteggel a verések után aláírattak egy papírt, hogy saját felelősségére hagyja el az intézményt. Ezután két biztonsági őr megfogta és a földön vonszolva dobta ki az utcára. Lánya a Facebookon azt írta: a megvert férfi ambuláns lapot sem kapott, csak azt a papírt, amin az állt, hogy mit vettek el tőle, mikor bekerült a kórházba és az igazolást, hogy azt kiadták számára. Az eset idején beosztott biztonsági őr alkut akart ajánlani számukra – tette hozzá.

Az ügyről a kórház is közleményt adott ki. Tudatták, hogy a TV2 Tények műsorában közzétett videofelvétel alapján vizsgálatot folytattak le. “Ennek megállapításaira figyelemmel a munkáltatói jogkör gyakorlója a két érintett betegszállító közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonyát rendkívüli felmentéssel, azonnali hatállyal megszüntette. Ezen túlmenően a kórház súlyos testi sértés bűntette miatt az illetékes nyomozóhatóságnál a mai napon feljelentést tett”. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik