Közélet

Féltékenységből szurkálta össze szállásadóját

kés (kés, )
kés (kés, )

A késelő nem egyszer kapta rajta párját a férfival. Legalább hatszor szúrta meg őt.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség egy 44 éves román férfi ellen, aki tavaly októberben féltékenységből megkéselte szállásadóját. A támadó előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A férfi és élettársa mezőgazdasági alkalmi munkák miatt korábban már többször járt Magyarországon, csaknem négy évvel ezelőtt már laktak a későbbi áldozat helvéciai tanyáján. Rövidesen azonban elköltöztek onnan, mert a vádlott féltékeny lett, ugyanis párja lefeküdt szállásadójukkal.

Tavaly október elején ismét visszatértek Magyarországra dolgozni és a korábbi ismeretségre tekintettel újfent a 42 éves helvéciai férfihoz költöztek. Beköltözésük után néhány nappal a vádlott ismét rajtakapta a szeretőket, ebből azonban még nem lett komolyabb konfliktus. 2014. október 15-én éjszaka – miután a két férfi egész este italozott – a vádlott észrevette, hogy élettársa nem alszik mellette, ezért megjelent későbbi áldozata lakrészénél, amelynek ajtaját zárva találta. A vádlott dühében berúgta az ajtót. A férfit – meztelenül – bent találta, az ablak pedig nyitva volt. Feltételezte, hogy a nő azon keresztül menekült ki a helyiségből.

Haragjában a nála lévő zsebkéssel legalább hatszor, közepes és kisebb erővel megszúrta a férfit , aki a betört ajtóüveg egyik szilánkját felkapva védekezett a szúrások ellen. A vádlott ekkor felhagyott a támadással, a kést a melléképület tetejére dobta, majd elrejtőzött a bokrok közé a tanya területén.

A sérült férfi telefonon értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások elkapták támadóját, míg őt a mentők vitték el. A szúrások miatt többek között a hasüreget és a jobb mellkasfelet megnyitó szúrt sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban volt.

Ha a késelőt bűnösnek találják, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják. Ügyében a Kecskeméti Törvényszék dönt majd – közölte szerdán a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik