Közélet

Két év börtönt kapott a rendőrre támadó tolnai anya

Rendorseg(12)(960x640).jpg (rendőrségi autó, rendőrautó, rendőr, )
Rendorseg(12)(960x640).jpg (rendőrségi autó, rendőrautó, rendőr, )

A nő késsel rontott neki az egyenruhásnak. Az ítélet nem jogerős.

Két év börtönbüntetésre ítélt kedden a Szekszárdi Törvényszék egy tolnai nőt, aki késsel támadt egy családgondozót kísérő rendőrre. A bíróság hivatalos személy elleni erőszak és kiskorú háromrendbeli veszélyeztetése miatt mondta ki bűnösnek a 38 éves asszonyt, és elrendelte korábbi, hat hónapos, felfüggesztett fogházbüntetésének letöltését is – tájékoztatta Hauszmann-né Szőke Rita, a törvényszék szóvivője az MTI-t.

A nő és 50 éves élettársa 2011 őszétől gyakran fogyasztott alkoholt, és nem gondoskodtak megfelelően három kisgyermekükről. Lakossági jelzés alapján a családgondozók többször jártak náluk, de a szülők nem voltak otthon vagy nem engedték be őket a lakásba. Az akkor 1 éves, 2 éves, illetve 4 éves gyerekeket 2012 májusában jegyzői határozat alapján védelembe vették.

A szülők később sem viselték gondját a gyerekeknek, ezért 2012. október 4-én a családgondozók a gyermekek azonnali nevelőotthoni elhelyezéséről döntöttek, az elhelyezéshez rendőri segítséget kértek. A nő, aki ekkor is ittas volt, kést vett magához, és támadóan közelített a rendőr felé, ezt csak akkor hagyta abba, amikor a rendőr elővette a szolgálati fegyverét.

A bíróság a nő élettársát kiskorú veszélyeztetése miatt egy év négy hónap felfüggesztett börtönre ítélte, mindkét vádlott enyhítésért fellebbezett.

Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik