Közélet

Megsérültek gyerekek a halálos balesetben, de az egyéves megúszta

Halálos baleset Keszthelynél  (baleset, keszthely  )
Halálos baleset Keszthelynél  (baleset, keszthely  )

Csak a biztonsági ülésben szállított egyéves gyerek nem sérült meg a péntek éjszakai, Keszthely és Várvölgy között történt halálos balesetben.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) szombaton közölte, hogy a baleset Keszthely és Várvölgy között történt pénteken este. Egy 25 éves férfi tűzifával telepakolt Lada Samarájával Várvölgy irányából Keszthely felé tartott, amikor ismeretlen okból frontálisan ütközött a szemből érkező kocsinak. Az összeroncsolódott autókból a tűzoltók emeltek ki két embert, köztük a Lada sofőrjét, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A másik személyautóban egy zalaszentgróti házaspár utazott három gyermekükkel. A férj és a feleség, valamint egyik lányuk súlyosan, másik lányuk könnyebben sérült meg. A biztonsági gyermekülésben szállított egyéves kisgyermek sérülés nélkül megúszta a balesetet. Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy az ütközést okozó Lada sofőrje feltehetően ittasan ült a volán mögé.

A ZMRFK szóvivője az MTI-nek felidézte, hogy a mostani halálos baleset helyszínén – egy hosszú, de szűk egyenesben – napra pontosan egy éve egy kerékpározó osztrák házaspárt gázoltak halálra. A két idős embert egy autójával kisodródott 34 éves férfi ütötte el, de mint a nyomozás megállapította, a balesetet nem ő, hanem egy szabálytalanul előző 44 éves férfi okozta, aki ellen azóta az ügyészség vádat is emelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik