Közélet

Házilag készített bódítóval szórták tele a kaposvári iskolát

droglabor(960x640).jpg (droglabor, )
droglabor(960x640).jpg (droglabor, )

Egy 17 éves lány, egy 19 valamint egy 22 éves fiú ellen folyt eljárás - egészen mostanáig.

Házilag kotyvasztott bódítószert terjesztett egy 17 éves lány az egyik kaposvári középiskolában. A rendőrök megtalálták az anyag készítőit, és már vádemelést javasoltak az ügyészségnek.

Egy kaposvári középiskola igazgatóhelyettese tavaly március 24-én értesítette a rendőrséget, miután tudomására jutott, hogy az intézményben valaki kábítószert árul. Elmondta, sok diák érintett lehet az ügyben. “A bűnügyi osztály nyomozóival másnap több tanulót meghallgattunk. A vallomások szerint egy 17 éves alsóbogáti lány hordta be a tiltott szert az iskolába. Elfogtuk, kihallgatásán elmondta: barátja bízta meg a Spice nevű új pszichoaktív anyag értékesítésével” – tájékoztatta a zsaru magazint Lantos Gábor főtörzszászlós, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálója. Március 25-én házkutatásokat tartottak, a lánynál cannabismagokat, míg 22 éves barátjánál egy húsosládában 2,3 kilogramm, új pszichoaktív szer előállításához szükséges anyagot találtak.

A fiút elfogták, beismerő vallomása szerint 2013 augusztusától rendelt bódítószerhez szükséges alapanyagokat, és otthon, kisipari eszközökkel állította elő a Spice-t, amelyhez barátnője iskolai kapcsolatait felhasználva teremtett piacot. A rendőrök tisztázták az iskola diákjainak szerepét is. Egy 17 éves kaposvári fiút új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítják, mivel társait spice-os cigarettával kínálta. A nyomozás során a zsaruk látókörébe került egy 19 éves kaposvári fiatal is, akit idén január 22-én fogták el. Kihallgatásán elmondta: társával közösen tervelték ki és végezték a Spice előállítását és terjesztését.

Az alapanyagok beszerzését jobbára a fiatalabb gyanúsított végezte, majd közösen készítették az illegális szert. A két fiatalember és a lány ellen bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytattunk eljárást. B. Bencét 18. életévét be nem töltött személy felhasználásával, oktatási intézmény területén új pszichoaktív anyaggal kereskedés miatt is új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, míg barátnőjét a cannabismagok birtoklása miatt kábítószer készítésének elősegítése bűntettével gyanúsítjuk.

A rendőrség a nyomozást március 2-án lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. A 22 éves fiatal előzetes letartóztatásban van, cinkosai azonban szabadlábon védekezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik