Közélet

Terrorizálta feleségét a zalai férfi

családon belüli erőszak (erőszak, családon belüli erőszak)
családon belüli erőszak (erőszak, családon belüli erőszak)

A férj rendszeresen szidta, bántalmazta feleségét, nem engedte el és olyan is előfordult, hogy ráült a mellkasára, így szorította le.

Folyamatos terror alatt tartotta feleségét egy férfi Zalában. Kapcsolati erőszak miatt emeltek vádat ellene – közölte a Zala Megyei Főügyészség szerdán.

A 39 éves férfi 1998-tól élt házasságban felesével, akivel közösen nevelve négy gyermeküket Pórszombaton. Kapcsolatuk megromlott, 2011-2012-től rendszeresek voltak köztük a hangos veszekedések, amelyek egyre gyakrabban tettlegességbe torkolltak. A nőt tavaly, év elejétől – általában erősen ittas állapotban – a férfi már heti-két heti gyakorisággal szidta, bántalmazta, illetőleg szabadságában korlátozta.

Egyszer – amikor az asszony segítséget akart kérni – férje elé állt, szidalmazta, fenyegette, a földre lökte, majd ráült a mellkasára, és nem engedte felkelni. Egy másik alkalommal elvette a telefonját, és bezárta a szobájába. Többször előfordult, hogy a férfi a falnak vagy az ágyra szorította, és 5-10 percig tartotta lefogva. Volt példa arra is, hogy szóváltás után a férj kiment a lakásból, párja pedig félelmében magára zárta a bejárati ajtót, mire a férfi visszafordult, az ajtót berúgta, feleségével üvöltözött, ismét szidta, lökdöste, majd – miután a nő az utcára menekült – visszarángatta a házba.

“A férfi sorozatos erőszakos, és személyi szabadságát korlátozó cselekményei a nőben komoly félelmet keltettek, ezért nem mert tiltakozni, nyíltan ellenszegülni, de többször rendőri segítséget kért” – írják.

Az ügyészség felhívja a figyelmet, kapcsolati erőszakot az követhet el, aki hozzátartozója – vagy a Btk által felsorolt más személy – sérelmére emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartást tanúsít, vagy anyagi javakat úgy von el, hogy azzal a sértettet súlyos nélkülözésnek teszi ki. A büntetési tétel alapesetben vétség miatt két év szabadságvesztés, súlyosabb esetben bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik