Közélet

Rá se néztek a földön fekvő férfira a rendőrök

Rendorseg(210x140).jpg (rendőrség, rendőr, tűzoltó, mentő, villogó, sziréna, )
Rendorseg(210x140).jpg (rendőrség, rendőr, tűzoltó, mentő, villogó, sziréna, )

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el a történtek kapcsán.

Négy rendőrt is hidegen hagyott egy földön fekvő férfi sorsa a fővárosban – írja a Bors. A férfi, aki segítséget kért az egyenruhásoktól, a lapnak elmondta, a pályaudvar előtti füves területen talált rá a mozdulatlan emberre. Nem messze egy járőrkocsit látott, melyben egy rendőr ült, így odament.

“Odamentem az autóhoz, és kértem a járőrt, hogy csináljon valamit. Azt a választ kaptam, hogy ő nem intézkedhet, csak a kollégája. Kértem, hogy akkor szóljon neki. A rendőr bement a henteshez, majd visszajött, és azt mondta, hogy majd akkor intézkednek, ha a kollégája befejezte a reggelit. Amikor tíz perc múlva kijött a kolléganője, azt hittem, odamennek hozzá, de egyszerűen be­szálltak az autóba és elhajtottak” – nyilatkozta.

Akkor meglátott a közelben két rendőrt gyalogosan. Nekik is szólt, de azt a választ kapta, hogy más dolguk van, és elmentek. “Akkor már nem csak én, hanem jó páran a mellettem állók közül is felháborodtak. Úgy gondoltam, nem hagyhatom cserben az embert, ezért felhívtam a mentőket. Az, hogy a telefonos megkérdezte, ki vagyok, hol va­gyok, még rendben volt, de a következő az volt, hogy menjek oda és nézzem meg, eszméletlen-e az illető, valamint hogy hogyan van felöltözve, nem hajléktalan vagy részeg-e. Odamentem. A férfin egy kordnadrág volt, egy dzseki, a lábán cipő, mellette két szatyor. Amikor megmozgattam, kiderült, hogy részeg. A mentős azt mondta, hogy majd kialussza magát, és elbúcsúzott. A férfi később magához tért, felállt és elment’ – mesélte a történet végét.

Az eset szerencsésen végződött, de Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot indított az ügyben. Az Országos Mentőszolgálat szerint azonban ők nem hibáztak. “Ha a telefonon kapott tanács alapján a járókelő odamegy egy ittas emberhez, megszólítja, megrázza a vállát, erre az illető felébred, felkel és hazamegy, a mentő küldése szükségtelenné válhat” – írták. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik