Közélet

Több liter bor ledöntése után lökték tóba a lopott Ladát – videóval

tóba lökött lada (tóba lökött lada)
tóba lökött lada (tóba lökött lada)

Mielőtt elsüllyesztették a guruló bizonyítékot, még kiszerelték a benne lévő rádiót.

Fejenként több liter bort ittak, majd hirtelen ötlettől vezérelve lopták el a Ladát hétfő hajnalban egy sályi portáról – ezt a mondta a rendőröknek az a három fiatal, akiket még aznap elfogtak az egyenruhások. A rendőrség hétfőn még két tolvajról beszélt, egy 25 és egy 21 éves fiatalemberről, ám azóta kiderült, volt egy harmadik cinkosuk is, egy mindössze 16 éves fiú.

A trió tagjai csaknem ötven kilómétert autóztak, mielőtt úgy döntöttek, megszabadulnak a “bizonyítéktól”. A járművet Mezőkövesd és Szentistván között gurították egy tóba, előtte azonban kiszerelték a rádiót, amelyet a rendőrök később egyikük otthonában találtak meg.

A vagyon elleni bűncselekmény mellett a 21 éves sofőrrel szemben a hatóság engedély nélküli vezetés szabálysértése, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult – közölte kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség kérésére a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a Neptun Búvárklub munkatársai emelték ki a Ladát a vízből.

Olvasói sztorik