Közélet

Fejbe rúgta a börtönőrt az agresszív elítélt Egerben

börtönőr (börtönőr)
börtönőr (börtönőr)

"Ezt kapjtátok ki" - üvöltötte, majd megtámadta a felügyelőket.

Két börtönőrt is megsebesített egy elítélt Egerben. Nem engedelmeskedett az utasításnak, és dulakodni kezdett velük. Hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat ellene – közölte a Heves Megyei Főügyészség.

Az agresszív fogvatartottat korábban az Ózdi Városi Bíróság rablás miatt ítélte hat év fegyházra. A büntetését Egerben töltő férfi tavaly novemberben, egyik délután – ismeretlen okból – egy tollat vett magához zárkájában, amelyet egy ideig “támadásra készen” tartott a kezében, csak többszöri felszólításra tette le. Az őrség utasította, hogy menjen ki a cellából, ám erre már nem volt hajlandó sőt, elkezdte magáról ledobálni ruháit. Két felügyelő ezután megragadta, el akarták vezetni, de a férfi ellenállt, majd elkiálltotta magát, hogy “ezt kapjátok ki”, és az egyik börtönőrt  megrúgta az arcán és a fülén, a másikat pedig a térden. Mindketten könnyebben sérültek. További őrök érkeztek, hogy megfékezzék a dühöngőt.

Az Egri Járási Ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott a támadóval szemben illetve, hogy a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből zárják ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik