Közélet

Járták az országot, és kifosztották a templomokat

lopott kegytárgyak (lopott kegytárgyak)
lopott kegytárgyak (lopott kegytárgyak)

Perselypénz, imakönyvek, szentképek, porcelánszobrok és angyalkák, gyertyák, rózsafüzérek, medálok és gyűrűk tűntek el. Három embert gyanúsítanak.

A marcali rendőrök elfogtak egy siófoki házaspárt és egy szigethalmi férfit, akik a gyanú szerint hosszú időn keresztül járták a magyarországi templomokat, hogy kegytárgyakat lopjanak el. Az ügyben vallási tisztelet tárgyára elkövetett lopás gyanúja miatt indult eljárás múlt csütörtökön, akkor még ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. március 6. és 2015. március 25. között egy balatonkeresztúri templomból több alkalommal kegytárgyakat – imakönyveket, szentképeket, porcelánszobrokat és angyalkákat, gyertyákat, rózsafüzéreket, medálokat, gyűrűket – valamint a perselyből pénzt loptak el. A nyomozás közben felmerült információk alapján a rendőrök azonosították a 63 éves siófoki assznyt, 65 éves férjét és egy 51 éves szigethalmi férfit, akiket a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

A rendőrök otthonaikban megtalálták és lefoglalták a meglovasított tárgyakat, amelyekről kiderült, hogy azok a balatonkeresztúrin kívül az ország különböző pontjain lévő templomokból tűntek el korábban. A nyomozók így most azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összesen hány templomból, milyen tárgyakat, mekkora értékben loptak el.

A trió tagjai szabadlábon védekezhetnek – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.


Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik