Közélet

Lopott kocsival, jogosítvány nélkül gázolt a Deák téri ámokfutó

baleset (baleset)
baleset (baleset)

A tulajdonos nem tudja, a fiatal miért mászott át az anyósülésről és indult el.

“Csak pár perccel korábban hagytuk magára a kocsiban” – mondta el a Blikknek annak az autónak a tulajdonosa, amellyel gyalogosok közé hajtottak és több száz métert száguldottak, taroltak a járdán a csütörtökön a budapesti Deák téren. A volán mögött egy 23 éves lány ült.

Egyelőre a Volvo tulajdonosa sem tudja, miért, de a fiatal átmászott a volán mögé amíg ő felugrott egy ismerőséhez, majd valahogy sebességbe tette a kocsit, és gázt adott. A dolga nem lehetett egyszerű, ugyanis úgy tudják, még jogosítványa sem volt. Amikor nem tudott tovább menni a délutáni dugóban, először a kerékpársávba tért át, majd felhajtott a járdára, és ott száguldott tovább.

A lap munkatársának többen azt mondták, hogy leg­alább 60-nal mehetett, közben pedig kidöntötte az elé kerülő oszlopokat. A száguldó autót egy villanyoszlop állította meg, a sofőrt a rendőrök elvitték.

Ahogy arról a Hír24 elsőként beszámolt, az ámokfutó öt embert gázolt el. A mentők tájékoztatása szerint öt sérültet kellett ellátni, egyikük állapota súlyos. Mindannyian 20-25 év közötti fiatal nők. A balesetet az okozhatta, hogy az autó vezetője a váratlan helyzettől megrémülve fék helyett a gázra taposott.

A Hír24-nek nyilatkozók a helyszínen azt mondták a gázoló a Lánchíd felől száguldott a József Attila utcán – egyesek azt állítják, hogy a női vezető igazoltatás elől menekült -, amikor a gyalogosoktól zsúfolt Deák térnél megcsúszott, felrohant a járdára és gyalogosokat elsodorva oszlopnak csapódott.

Fotó: Berecz Valter

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik