Közélet

Illegális olajlepárló üzemet találtak Bács-Kiskunban

benzines kanna (kanna, benzin, )
benzines kanna (kanna, benzin, )

A bűncselekményben érintettek több mint 3 millió forint bírságra számíthatnak.

Illegálisan működő olajlepárló üzemet találtak a pénzügyőrök – a rendőrség közreműködésével – a Bács-Kiskun megyei Ágasegyházán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel. Némedi Varga Éva elmondta: a pénzügyőrök még csütörtökön az ingatlan melléképületében egy éppen működő ásványolajtermék-lepárló berendezést, valamint megközelítőleg tízezer liter már legyártott ásványolajterméket foglaltak le.

Az ellenőrzéskor fény derült arra is, hogy az udvaron álló öt járművet – autókat és munkagépeket – már az illegálisan előállított üzemanyaggal tankolták meg.  A NAV emberei valamennyi termékből mintát vettek, azok vizsgálatát a NAV szakértői intézetének munkatársai a mobil labor segítségével már a helyszínen megkezdték.

A hatalmas berendezést, valamint a nagy mennyiségben illegálisan előállított ásványolajterméket a pénzügyőrök lefoglalták, és az ügyben jövedékkel való visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A jövedéki eljárás végén a bűncselekményben érintettek több mint 3 millió forint bírságra számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik