Közélet

Fegyverrel ment az iskolába egy ötödikes diák Kémesen

gáz-riasztó (gáz-riasztó)
gáz-riasztó (gáz-riasztó)

Idősebb társa pedig éles lőszereket vitt az intézménybe.

Fegyverrel ment szerdán egy ötödikes a kémesi általános iskolába szerdán, egy felsős barátja pedig éles lőszert vitt hozzá – tudta meg a bama.hu az egyik aggodó szülőtől, aki arról is beszélt, hogy ugyanebben az intézményben néhány hete egy diákot mentő vitt el, mert kábítószert fogyasztott és rosszul lett.

Az eset miatt csütörtökön rendkívüli szülői értekezletet tartottak, az érintett diák fegyelmi tárgyalása péntek délután lesz. Úgy tudják, egyébként, hogy olyan fiúról van szó, akinek korábban nem volt gond a magaviseletével. A fegyver egyébként “csak” egy gázriasztó volt.

Szolykóné Pfeifer Gabriella, Kémes polgármestere hallott a drogos és a fegyveres esetről is. Előbbinél egy nagyobb felsős fiú lett rosszul, aki Harkányból jött át hozzájuk nemrég, ő akkor próbaidőn volt, azóta már nem a kémesi iskola tanulója. Szülőként is aggasztónak tartja, hogy ilyen esetek előfordulhatnak, de a probléma nagyon összetett, alapos vizsgálatra, közös gondolkodásra van szükség ezek megelőzéséhez, megoldásához. A helyi körzeti megbízottak, ha idejük engedi, az iskolában is ott vannak, de nem biztos, hogy meg tudnák előzni az efféle bajt.

Állítólag a vajszlói általános iskolában is nagyon rossz a helyzet, onnan is többször kellett mentőnek elvinnie gyermeket, de a sellyei szakiskolában is történt hasonló, de addiktológusok szerint gyakorlatilag mindenütt jelen van az olcsón és könnyen beszerezhető úgynevezett dizájnerdrog. Ma már nem csak a városok és nagyvárosok sajátja a tinédzserek drogozása.

Horváth István 2014 ősze óta Vajszló polgármestere, ő is hallott az iskolában történt esetekről, de azt is mondta, hogy a KLIKK felállítása óta a helyi önkormányzatoknak nem sok beleszólásuk van az iskolai ügyekbe. Polgárőrség náluk nem működik, iskolarendőrük azonban van, jó is a kapcsolat velük, szerinte a maguk módján ők teszik a dolgukat, de eszközökben már korlátozottak lehetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik