Közélet

Csaknem harminc kutyát hagyott sorsára egy férfi Ibrányban

állatkínzás ibrányban (állatkínzás ibrányban)
állatkínzás ibrányban (állatkínzás ibrányban)

A helyszínen találtak egy megcsonkított kiskutyatetemet is a gyanúsított azt határozottan tagadta, hogy bármelyik állatot bántotta volna.

Állatkínzás vétségével gyanúsított meg a rendőrség egy ibrányi férfit. Azért hallgatták ki csütörtökön, mert – a rendelkezésre álló adatok szerint – előző héten csaknem harminc kutyát hagyott magára Nagyhalász és Tiszarád között egy mellékúton. A különböző fajtájú és korú állatokat befogták, majd egy közeli kutyatelepre és állatmenhelyekre szállították.

Az ügyben múlt szerdán indult nyomozás, akkor még ismeretlen tettes ellen, ám végül sikerült azonosítani a 44 éves férfit. Kihallgatásán a nyomozóknak azt mondta, jó szándék vezérelte: lakókörnyezetében azoktól gyűjtötte be a kutyákat, akik anyagi körülményeik miatt nem tudták beoltatni és chippel ellátni azokat. Azt is hozzátette, hogy a kóbor ebek sok gondot okoztak a környéken. A férfi két ismerőse segítségével, a tulajdonosok tudtával egy bérelt utánfutóra rakta a kutyákat, hogy másnap a gyepmesteri telepre vigye őket. Állítja, az utánfutós autóban éjszakázott, majd amikor reggel zárva találta a telepet, egyszerűen kitette az állatokat az út mellé, ahol délelőtt megtalálták őket.

A helyszínen találtak egy megcsonkított kiskutyatetemet is a gyanúsított azt határozottan tagadta, hogy bármelyik állatot bántotta volna. A kutyák begyűjtésében a gyanúsítottnak segédkező két másik férfit tanúként hallgatta meg a rendőrség.


Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik